Pengikut

Mustika's Guest

Khamis, 22 Disember 2011

Balik Kampung


Errrmmmmmmm.............

Lama rasanya x update blog nih~
Tak berkesempatan la weh..
g pon tgh extra problems skg ni.
Thats why, instinct nak balik kmpg ni ++++
Ahahahaha...
1st reason aku nak balik kmpg ni sbb handphone aku da rosak..
hp aku rosak da weh..masuk air..
grrr! tgh kering ni la hp wat hal..2 hp lak tuh..

Sabo~ Sabo~
Ni balik kmpg ni nak try dicuss nak mak abah whether nak betilkan or campak je hp2 ni Sungai Rengit. ahahahah..xde r..Ingat nak betulkan..Byk cntc number dah xde dah skg ni...
So, kpda sspe yg nak cntc aku, leh cntc kat fb aku yew...MUSTIKA JOHOR...
Hah! Pasni jgn nak complain xdapat cntc aku la, aku x reply msg la, call msuk voicemail la..

Aku dah gtaw terang2 kat sini hp aku rosak..Ni nak balik kmpg Sabtu ni (24/12/2011) ni la betulkan hp la..

2nd reason plak sbb aku dah tension kat sini...Tension ngn nak exam n tension ngn sgla aktiviti + tension dgn system MYSIS yg menyakitkan jiwa & raga aku..
huuurrgggg! Marah ni!

3rd reason, aku nak balik uma nak jenguk family aku, mak bapak aku, adik2 aku..anak2 aku...Anak2 aku? Hah! Hari tu mak aku ckp anak aku dgr kata sakit..yg lagi 1 dah prgnant..Nak tgok gambar ank2 aku? Scroll ke bawah lagi..

HAH!! NI LAH GAMBAR ANAK2 AKU...
Comel x? Putih2 kan? Berbulu lagi..ahahahaha....

Seyes weh, aku sayang gila kowt aku kat mereka2 ni..

herrmmm...Sabtu ni nak balik kmpg dari TBS...Dah amik tiket dah..
Nak bertolak dari sana jam 2.30 petang..Naik Bas Mayang Sari hingga Pontian..
Maybe sampai Rengit dlm kol 8.00 malam r...
Semoga perjalananku berjalan dgn lancar~

Ahad, 4 Disember 2011

BERBASIKAL & BERKAYAK


Seronok gila pagi tadi weh~

Akhirnya dpat gak aku, Mira, Ekin, Adda & Husna.

Ktowg cycling ke TASIK EMBAYU, PROTON CITY dari Kolej Za’ba, UPSI.

Excited gila bgun awal pagi weekend ni =p

Seronok weh, lama sangat dah aku x cycling.

Excited giler g tasik naik basikal mountain bike yg ktowg sewa tuh..

Agak berbaloi la dgn bayaran RM4 utk 3jam =D

Siap bawa bekal utk sarapan lagi. Mira excited masak sardin malam tadi utk sarapan pagi ni.

B4 sampai ke tasik,ktowg singgah jap ke umah lectrer ktowg. Then, g r tasik..

Photoshoot bukan main kat sana. Ahahaa..lme gle dah x amik gmbar kat sana.

Candid sana, candid sini, posing sana, posing sini.

TAPI yg menmbahkan lagi perencah keseronokan ni apabila ktowg dapat berkayak!

Mmg bonus r aku ckp.

Sgla tension & masalah dpt aku lupakan seketika wat masa ni. PLUPP! Hilang masalah aku jap~

Ahahaha..Yg lawak nya balik dari tasik, ktowg g kedai mkn, nak beli air sejuk la..nmpak sgt kehausan & dehydrated..Ksian ktowg..

Malang bagi Mira coz plastic air Neslo Ais dia bocor.

Anyway, ttap balik dgn ceria :D

TAPI bila dah masuk bilik, semua masalah dtg bertimpa2 semula.

Adoyai..

Ada gak yg dah mula mngadu sakit kaki la, pe la coz lama dah x exercise.

Anyway, mmg ckup seronok & berbaloi2 ^^

Harap dapat g lagi :D

Sabtu, 3 Disember 2011

JANGAN PERSALAHKAN DIA



Hah! Nak PESAN sikit kat stalker2 atau owg2 yg suka skodeng blog aku yg xsbrape nih...
& bg yg mgenali aku & pernah follow up ceta antara aku & dia, AKU MINTA TOLONG SANGAT2...
Jgnla kowg judge DIA sebagai pesalah or ppe..
Dia ok jew...Silap kami, biar antara kami jew yg thu..No need utk diperbesar2kan.
Bnda da settle...Aku & dia pon dah xde ppe..
Tok sah la menjaja ceta or tduh dia ppe...Dia baik owgnya..
Ckup sempurna la bg aku kalu nak dijadikan teman sepanjang hayat. Tapi bayang2 jdoh xnmpak g, tu yg terpisah tu..ahahaa...

Ok la, aku ceta sikit ttg DIA..
DIA seorang yang periang, nakal tapi bijak berkata2..
Pencinta GAME, & dia ni pon suka kucing..
*bagi sesape nak ushar2 dia, harap anda xtakot kucing...=p
CAT LOVER maaa~

Yang istimewa sgt ttg dia ni dy ni pandai buat lawak..
Mmg xkering gusi la kalu time happy ngn dia.

Bagi aku la ea, dy sbg pasangan aku DULU, dy mmg sowg llaki yg baik, bertggjawab & setia.
So, kat sini xde ceta kami berpisah sb salah sowg ade tman baru. NO NO NO!
& jgn la merimaskan DIA dengan persoalan mngenai aku.
Ppe hal kalu xpuas hati ke nak thu sgt ceta ttg aku, just text me k..
TOLONG BEBASKAN DIA. DIA RIMAS KALAU ORG TNYA DIA MACAM2..

Harap sgt kowg faham situasi nih..
Tolong ea..?

Tengok ni, sampai merayu camni dah~~ ahahah

& KEPADA SI DIA sekiranya KAMU baca entri ni,
jgn la marah2..
Just nak bersihkan nama KAMU jew..
AKU bukan la JAHAT SANGAT jadi owg..ahahahaha

PENAT NAK GELAK

Seyes lawak gila hari ni..Ahahaha....
Memang xleh blah seyh~
Naik keta satria tapi 6 owg pnumpang + ngn driver = 7 owg 1 keta.
Seyesly kena dduk bertimpa2...
Hahahaa...
Anyway, thanx la kat my beloved friend, Ekin coz bg pinjam kat Musz "seat" yg sgt empuk =D
Mira mmg xleh blah, kaki terjulur coz dduk terselit kat sudut kiri keta tuh..
Yang xleh blah, mmbe aku yg dok kat depan tuh leh plak melatah "EH MAK HANG!" coz kerusi tu dinamik plak..ahahah...
Sabo jew la..

SEKARANG NI~~


Aku tgh belajar untuk kehilangan dia, andai dia bukan jodoh AKU

Aku juga belajar untuk tabah, andai dia pergi dari hidup AKU

Aku belajar untuk menerima hakikat, yang dia bukan milik AKU

&

Aku juga belajar untuk berhenti mencintai dia, andai cinta dia bukan untuk AKU..

HIPOKRIT vs. HIPPOPOTAMUSES

Apa beza HIPOKRIT & HIPPOPOTAMUSES?

Ermm,,, Ada owg cakap aku hipokrit?
Hipokrit kew?
Aku ckp kasar kat blog, cakap baik kat status FB...
Hello ! Ni ruang aku..
Xsuka? Out r~!
TAPI yg pasti & yakin, AKU JAHAT!
Bab tu aku ngaku r...
Nak cakap aku baik, owg lain xbpe nak nmpak kowt..
& wat pe an nak ungkit2 pe kita pernah wat..
Kalu rasa xsuka baca entri aku skg ni, jz go la~
Aku xkisah..
X menyumbang pendapatan aku pown,,

Jumaat, 2 Disember 2011

KESIANNYA DIA

Semalam aku g training Taekwon Do.
Excited ni..Lama dah x turun training...Ahahahah...
Semalam kick punya kick,
sekali tu KAKI AKU SINGGAH KAT PIPI CHINESE GIRL...
Aduyai,,,Kesiannya dia...Cam nampak bengkak semalam..
Ahahahaa...cian dia..Sorry ea...?
TAPI semalam aku tnya sakit ke x, dia kata tak rasa ppe..
huh?! O_o
tentu dia tengah kyusuk gila time training semalam hinggakan aku kick pipi dia pon dah tak rasa...
Lawak-lawak..ahahahaha..



*p/s: jaga jarak anda ^^




Khamis, 1 Disember 2011

Remover


Hahaha..


Mula2 da gelak2 an? ahhaaha
Camni cetanya..
Kat mukabuku tu aku tagged ar kat smbdy pasal smtg ni..
Tros dy remove...
Myb dy terasa aku kutuk dy kowt..
Lantak ko r..
Aku xkisah ko nak remove ke nak apa..
Kalu ko dah xnak kwn ngn aku lagi pon xpew..
Aku xkisah la weh~

Rabu, 30 November 2011

SEBAK RASA HATI

Perpisahan bukan disebabkan curang...
tak pernah menduakan..
masing2 setia...

silap sendiri.
kalau pisah sebab curg, skuwgnya, aku lbih redha..
tntu dy dgn insan yg lbih baik...
tapi situasi skg ni sukar utk aku tafsirkan...hurmmm

Janji ALLAH itu PASTI !

Assalamualaikum...

Maaf lama x blogging...
Aku cdey kblkgn ni...
Dun noe why.. :(

Aku keliru & kusut sgt ngn apa yg dah blaku sjak kblkgn nih.
Aku serabut dgn asgmnt, aktiviti kolej, kampus & sglanya la..
1/1 masalah dtg bertimpa2.
Aku paksa hati aku terima semua masalah ni.
Biar pun dikata menipu diri sendiri,
xpew...asal aku xtipu owg lain.

Seyesly, I miss him a lot.
Sadisnya hati bila aku perlu melupakannya.
Padam dia dari ingatan aku.
Jgn tinggal sedikit pon..

Dia baik..
Dia berhak dapat yg lebih baik..
Xpew..
Aku redha..
Janji Allah itu PASTI !

InsyaAllah, kalau ada jodoh,
xkan ke mana.
Segalanya telah ditentukan.
InsyaAllah, kalu ada rezeki,
kami bersatu kembali.

Sekarang, MUSTIKA perlu kuat.
Everyone need u !
INGAT !
Janji Allah itu PASTI !

Sabtu, 8 Oktober 2011

Man or Real Man

"A man can love million girls...
but only a real man can love one girl in a million ways.."

Dia ni dalam kategori mana ea?


Sayang banyak2 atau sayang 1 jew?
TAPI katanya, "Kalu sayang si polan tu pon bukan leh buat apa sbb xde ppe hubungan. Baik sayang yang ada depan mata".

Kalau kita nilai & tafsir ayat ni, means dia si polan tu atau x?
Jadi tanda tanya lah. Bunyinya macam sayang si polan tu.

Jumaat, 7 Oktober 2011

Hikmah yang Aku Tak Nampak

Hi…Assalamualaikum..

Asal aku bukak facebook je, aku mesti jengah wall dy. Xsah kalu xjengah. Dah jadi lumrah gaknya. Huhuhu… Terubat la sikit rindu tu kowt. Hahaha… Malas la nak cakap lebih2. T kang de yg kata bukan2 kat aku. Aku je la yg jahat. Aku je la ini.. Aku je la itu dan segala bagai lagi la. Naik menyampah aku dengar. Aku rse aku dah nmpak hikmah di sebalik perpisahan ni.

  1. 1. Aku dapat jimat kredit
  2. 2. Masa yg terluang ni aku dapat wt krja lain
  3. 3. Join ppe xde nak pkir dy
  4. 4. Balik kmpg pon dgn tujuan yg 1 iaitu nk jenguk fmly
  5. 5. Beri peluang diri kami utk sedar n fikir ape yg telah kami lakukan selama ini
  6. 6. Aku dapat lebih tumpukan kepada pembelajaran aku
  7. 7. Xde dah nak pkir cmne nak hang out dgn sesape
  8. 8. Aku lebih berdikari n mesti buat semuanya sendiri
  9. 9. Xde dah nak pkir jge aty insan istimewa
  10. 10. Leh berkawan rapat dengan mne2 teman berlainan jantina sesuka hati

Itu antara 10 hikmah yg aku nmpak. Tapi xnafikan la jugak, hikmah ni agak sukar aku tmpuh, tp demi fmly n kucing2 kesayangan aku, aku mesti berjuang hingga ke akhirnya. Orang selalu kata hargailah teman anda smentara dia ada di depan mata. Jangan nanti mse dah berpisah baru menyesal. Tapi pada aku, semua tu mengarut jew. Itu terpulag pada kita yg kita nak pilih jalan mana. Kalu kita berterusan menyesal xsudah2, xleh gak. Kita jgn lupa, kita ni makhluk Allah yg dicipta utk menjadi hamba-Nya. Xkan kerana kiat dah berpisah dengan dia, kita jadi frust menonggeng, menyesal xsudah. Nanti semua kerja x menjadi. Prestasi merosot. Kita bukan terpisaha dengan Tuhan yg kita nak jadi cam tu. Banyak2 la beristighfar kepada Allah. Nescaya hati kita akan lebih lega. Teman boleh diganti. Xperlulah risau. Selagi kita berusaha dan berdoa, nescaya Allah dekatkan kita dengan jodoh kita.

Aku Tak Tahu Nak Letak Tajuk Apa

Hi…Lme dah x berceta kat blog ni. Aku rse hidup aku dull pas dy xde.Tapi xpew la..Itu jln yg aku pilih.Syg mcm mne pon aku kat dy, tp aku rse itu jln yg terbaik utk kami.Sukar nak ungkapkan perasaan aku skg ni. Xde sape yg faham, xde sape yg aku betapa rindunya aku kat dy.Rse syg tu berkekalan.Sukar aku nak kikis. Aku tahu Allah menduga aku dgn sgla mcm ujian kerana aku mampu hadapinya. InsyaAllah, utk Mak, Abah, Adik2 and saudara terdekat, aku mesti kuat utk hadapi semua ni.

Aku harap dia dapat cari girl yg lebih baik. Aku tahu dia mampu sekiranya dia mahu. Aku rse aku dah xmmpu berharap dia kembali. Biarlah hubungan kami hanya tgal kenangan. Aku xkan pernah lupakannya and none could replace him. Xkan ade lagi yg sebaik dan seistimewa dirinya. Xkan ade yg dapat terima aku yg serba kekurangan selain dia. Orang kata aku bodoh xhargai lelaki sebaik dy coz lom tntu lelaki lain kat sana nak kat aku. Xpe la. Aku dah give ttg lovey dovey ni. Aku semakin sukar utk mempercayai kaum Adam ini. Bukan sekali aku mengalami situasi ni. Ckup masak bagi diri aku utk aku membuat keputusan yg terbaik utk diriku. Orang hanya mampu melihat, sedangkan aku yg merasainya. Aku jangkakan dahulu hubungan ni berterusan hingga ke akhirnya, tp xpe la. Aku bukan yang terbaik utknya.

Komitmen yg aku berikan disalah anggap. Dia tak suka aku terlibat dengan segala bagai aktiviti selain akademik. Tapi pada aku dy cuba sekat aktiviti aku. Tapi aku xsalahkan dia. Dia mungkin stress dengan situasi sekarang ni. Tambahan pula ade mulut-mulut laser yg mengapi-apikan. Itu terpulang dia la nak fikir macam mne. Dia dah makin matang, tahulah dia fikir yg terbaik utk dirinya. Perjalanan hidup kami pon masih jauh. Nak cakap lebih-lebih pon, bukan nak kahwin sekarang. Cuma, aku tetap ingat pesan saudaraku yg tercinta, “Jangan biarkan lelaki kuasai kita selagi dia bukan suami kita”. Ada betul juga katanya. Aku faham, saudaraku juga xmahu nasibnya menimpa diriku. Dan ada juga nasihat dari seorang sahabat yg berbunyi, “Lelaki yg matang akan lebih memahami dan mempercayai apa-apa yg dibuat oleh bakal isterinya”. Aku semat semua kata-kata itu sekemasnya dalam hatiku.

Aku yakin dan pasti xkan menyesali segala apa-apa yg telah berlaku antara kami. Sekiranya masih ada jodoh di antara kami, aku terima seikhlasnya. Akan aku tggu dia pabila aku grad nanti. Sekiranya, dia di depan mataku semasa aku grad, insyaAllah dia yg aku pilih. Sekiranya si dia sedang membaca nukilan ini, fikir-fikirkanlah ape yg aku katakana sebentar tadi. Sekiranya kau ada masa aku grad nanti, insyaAllah engkau yg aku pilih.


Aku lebih bengis dari sang naga,

Tapi bisa nangis semata demi dia,

Suara aku keras tak berbahasa,

Kerana aku rimas gedik mengada-ngada,

Aku mudah baran tak semena,

Mana boleh tahan asyik aku saja yang kena,

Dan aku saja tunjuk keras kepala,

Aku punya manja kau saja boleh rasa,

Rahsia kita berdua.

*Dah diubah ikot kesesuaian diri aku. Knpa aku ubah? Aku punya suka lah.

Khamis, 6 Oktober 2011

Muncul Kembali

Hye, rasenya dah lme aku x blogging..huhuu...
Kali ni xde dah ceta LOVEY DOVEY....huhuhu
Semuanya dah tamat...
Pas ni aku nak ceta pe yg aku rse nak ceta..
*yela skti aku la, blog aku kan..
hahaha....
Ceta Lovey dovey tu korang jadikan la pengajaran kalu sesuai..
X sesuai xyah amik..
Xptot jadikan pengajaran kalu pada korang, ianya xelok...
Aku pon xpernah salahkan korang & sesape yg rse dirinya berkait ngn aku..
K la...Aku nk ceta pnjg sbnrnya, p wifi xbpe laju..
Ppe hal aku post lg k...See ya!! ^^

Ahad, 13 Februari 2011

Topeng Power Rangers

Cak!!!!!!!!!!!

Ske3....

Hari ni ntah kena aku rase ade yg xkena...
Xkena ape ye?

Hah! Aku dah thu dah...
Cam ni...

Aku ngn blue bear x contact langsung...
aduh!!! windunya kat dy...aaaahhhhhhhhhhhh!!!

Tapi dah dy kata xpayah msg...
Sbg insan yg mendengar kata,
aku akur n say YES je la...

Malas aku nak cakap byk..
T dy kata aku ni laser...
*Oppsss! Laser kew? hahahah...

Perangai aku dikata makin lama makin teruk...
*errrmmm...mmg trok pon...Ahakz!
Opppsss...ZIPPPP ur mouth....

Ala...xkisah la nak kata apa...
Dulu kata nak terima aku seadanya...
Now, dah jadi itu ini,
nak marah2...

Ok pew aku dah pesan awal2 dari zaman kawan2 dlu tu hah...
Dah jelas dah aku cakap aku ni x sebaik mana..

Tu la xnak dgr ckp mak...
kan mak dah kata, jgn kawan ngn dy...
Tu la dgil sgt...

hahahaha....
Now, terpulang...aku xrugi ppe coz aku mmg seadanya begini....
Bagi spe2 yang baru mengenal aku,
korang jgn terkejut ble aku dah mle buka "TOPENG"...

Topeng apa?
Topeng power rangers kowt...hahahah
ppe jew la weh...





bukan la!!!
ni topeng masquerade...
Alahai...mne topeng power rangers ni?


Hah!!! ni pon topeng power rangers!!


ppe info aku gtaw len kli yew...
mmmuahh la kat korang yg sanggup baca ni...
tq so much dear... :)
*berbunga hati aku ^^

Sabtu, 12 Februari 2011

BALIK KAMPUNG!

jeng..jeng...jeng~~~!!!!

huhuhu...lama sangat dah xde post pape kat sni...
hah,nak citer ni....

3 hari lepas aku dapat balik kampung...
huhuhu...suke sangat...

Knapa aku suke?
SBB aku punya suka la...alahai...

aku wat pew kat kmpung??
anyway, bukan aku balik bercuti semata-mata...
aku ade uruskan surat perjanjian pinjaman YPJ...

YPJ tu ape?
YPJ stand 4 Yayasan Pelajaran Johor...

Aku nak citer ni...
Leceh yang teramat sangat nak stelkan tawaran tu...

aduyai...dateline dy slase nextweek..
pdahal...slase tu Johor tntu la cuti....
cuti Maulidurrasul...

Nsib baik la pihak YPJ kasi chance anta lewat sikit...
p aku dah pos dah smlm...
myb hari ni o isnin dpan baru sampai kat YPJ...
Huh! Phew~~~....
Lega sgt..

BUT!
xstel smuanya lagi...
nak kena faks kan pula surat pembatalan PTPTN
&
surat penangguhan bayaran PTPTN..

Its takes a long time ma....
adui...
faks skjap jew...
uruskan dy punya la lme..

Tapi xpew...
duit punya pasal...
aku sanggup! ($_$)
hahahahah....




COMMENTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...