Pengikut

Mustika's Guest

Khamis, 22 Disember 2011

Balik Kampung


Errrmmmmmmm.............

Lama rasanya x update blog nih~
Tak berkesempatan la weh..
g pon tgh extra problems skg ni.
Thats why, instinct nak balik kmpg ni ++++
Ahahahaha...
1st reason aku nak balik kmpg ni sbb handphone aku da rosak..
hp aku rosak da weh..masuk air..
grrr! tgh kering ni la hp wat hal..2 hp lak tuh..

Sabo~ Sabo~
Ni balik kmpg ni nak try dicuss nak mak abah whether nak betilkan or campak je hp2 ni Sungai Rengit. ahahahah..xde r..Ingat nak betulkan..Byk cntc number dah xde dah skg ni...
So, kpda sspe yg nak cntc aku, leh cntc kat fb aku yew...MUSTIKA JOHOR...
Hah! Pasni jgn nak complain xdapat cntc aku la, aku x reply msg la, call msuk voicemail la..

Aku dah gtaw terang2 kat sini hp aku rosak..Ni nak balik kmpg Sabtu ni (24/12/2011) ni la betulkan hp la..

2nd reason plak sbb aku dah tension kat sini...Tension ngn nak exam n tension ngn sgla aktiviti + tension dgn system MYSIS yg menyakitkan jiwa & raga aku..
huuurrgggg! Marah ni!

3rd reason, aku nak balik uma nak jenguk family aku, mak bapak aku, adik2 aku..anak2 aku...Anak2 aku? Hah! Hari tu mak aku ckp anak aku dgr kata sakit..yg lagi 1 dah prgnant..Nak tgok gambar ank2 aku? Scroll ke bawah lagi..

HAH!! NI LAH GAMBAR ANAK2 AKU...
Comel x? Putih2 kan? Berbulu lagi..ahahahaha....

Seyes weh, aku sayang gila kowt aku kat mereka2 ni..

herrmmm...Sabtu ni nak balik kmpg dari TBS...Dah amik tiket dah..
Nak bertolak dari sana jam 2.30 petang..Naik Bas Mayang Sari hingga Pontian..
Maybe sampai Rengit dlm kol 8.00 malam r...
Semoga perjalananku berjalan dgn lancar~

Ahad, 4 Disember 2011

BERBASIKAL & BERKAYAK


Seronok gila pagi tadi weh~

Akhirnya dpat gak aku, Mira, Ekin, Adda & Husna.

Ktowg cycling ke TASIK EMBAYU, PROTON CITY dari Kolej Za’ba, UPSI.

Excited gila bgun awal pagi weekend ni =p

Seronok weh, lama sangat dah aku x cycling.

Excited giler g tasik naik basikal mountain bike yg ktowg sewa tuh..

Agak berbaloi la dgn bayaran RM4 utk 3jam =D

Siap bawa bekal utk sarapan lagi. Mira excited masak sardin malam tadi utk sarapan pagi ni.

B4 sampai ke tasik,ktowg singgah jap ke umah lectrer ktowg. Then, g r tasik..

Photoshoot bukan main kat sana. Ahahaa..lme gle dah x amik gmbar kat sana.

Candid sana, candid sini, posing sana, posing sini.

TAPI yg menmbahkan lagi perencah keseronokan ni apabila ktowg dapat berkayak!

Mmg bonus r aku ckp.

Sgla tension & masalah dpt aku lupakan seketika wat masa ni. PLUPP! Hilang masalah aku jap~

Ahahaha..Yg lawak nya balik dari tasik, ktowg g kedai mkn, nak beli air sejuk la..nmpak sgt kehausan & dehydrated..Ksian ktowg..

Malang bagi Mira coz plastic air Neslo Ais dia bocor.

Anyway, ttap balik dgn ceria :D

TAPI bila dah masuk bilik, semua masalah dtg bertimpa2 semula.

Adoyai..

Ada gak yg dah mula mngadu sakit kaki la, pe la coz lama dah x exercise.

Anyway, mmg ckup seronok & berbaloi2 ^^

Harap dapat g lagi :D

Sabtu, 3 Disember 2011

JANGAN PERSALAHKAN DIA



Hah! Nak PESAN sikit kat stalker2 atau owg2 yg suka skodeng blog aku yg xsbrape nih...
& bg yg mgenali aku & pernah follow up ceta antara aku & dia, AKU MINTA TOLONG SANGAT2...
Jgnla kowg judge DIA sebagai pesalah or ppe..
Dia ok jew...Silap kami, biar antara kami jew yg thu..No need utk diperbesar2kan.
Bnda da settle...Aku & dia pon dah xde ppe..
Tok sah la menjaja ceta or tduh dia ppe...Dia baik owgnya..
Ckup sempurna la bg aku kalu nak dijadikan teman sepanjang hayat. Tapi bayang2 jdoh xnmpak g, tu yg terpisah tu..ahahaa...

Ok la, aku ceta sikit ttg DIA..
DIA seorang yang periang, nakal tapi bijak berkata2..
Pencinta GAME, & dia ni pon suka kucing..
*bagi sesape nak ushar2 dia, harap anda xtakot kucing...=p
CAT LOVER maaa~

Yang istimewa sgt ttg dia ni dy ni pandai buat lawak..
Mmg xkering gusi la kalu time happy ngn dia.

Bagi aku la ea, dy sbg pasangan aku DULU, dy mmg sowg llaki yg baik, bertggjawab & setia.
So, kat sini xde ceta kami berpisah sb salah sowg ade tman baru. NO NO NO!
& jgn la merimaskan DIA dengan persoalan mngenai aku.
Ppe hal kalu xpuas hati ke nak thu sgt ceta ttg aku, just text me k..
TOLONG BEBASKAN DIA. DIA RIMAS KALAU ORG TNYA DIA MACAM2..

Harap sgt kowg faham situasi nih..
Tolong ea..?

Tengok ni, sampai merayu camni dah~~ ahahah

& KEPADA SI DIA sekiranya KAMU baca entri ni,
jgn la marah2..
Just nak bersihkan nama KAMU jew..
AKU bukan la JAHAT SANGAT jadi owg..ahahahaha

PENAT NAK GELAK

Seyes lawak gila hari ni..Ahahaha....
Memang xleh blah seyh~
Naik keta satria tapi 6 owg pnumpang + ngn driver = 7 owg 1 keta.
Seyesly kena dduk bertimpa2...
Hahahaa...
Anyway, thanx la kat my beloved friend, Ekin coz bg pinjam kat Musz "seat" yg sgt empuk =D
Mira mmg xleh blah, kaki terjulur coz dduk terselit kat sudut kiri keta tuh..
Yang xleh blah, mmbe aku yg dok kat depan tuh leh plak melatah "EH MAK HANG!" coz kerusi tu dinamik plak..ahahah...
Sabo jew la..

SEKARANG NI~~


Aku tgh belajar untuk kehilangan dia, andai dia bukan jodoh AKU

Aku juga belajar untuk tabah, andai dia pergi dari hidup AKU

Aku belajar untuk menerima hakikat, yang dia bukan milik AKU

&

Aku juga belajar untuk berhenti mencintai dia, andai cinta dia bukan untuk AKU..

HIPOKRIT vs. HIPPOPOTAMUSES

Apa beza HIPOKRIT & HIPPOPOTAMUSES?

Ermm,,, Ada owg cakap aku hipokrit?
Hipokrit kew?
Aku ckp kasar kat blog, cakap baik kat status FB...
Hello ! Ni ruang aku..
Xsuka? Out r~!
TAPI yg pasti & yakin, AKU JAHAT!
Bab tu aku ngaku r...
Nak cakap aku baik, owg lain xbpe nak nmpak kowt..
& wat pe an nak ungkit2 pe kita pernah wat..
Kalu rasa xsuka baca entri aku skg ni, jz go la~
Aku xkisah..
X menyumbang pendapatan aku pown,,

Jumaat, 2 Disember 2011

KESIANNYA DIA

Semalam aku g training Taekwon Do.
Excited ni..Lama dah x turun training...Ahahahah...
Semalam kick punya kick,
sekali tu KAKI AKU SINGGAH KAT PIPI CHINESE GIRL...
Aduyai,,,Kesiannya dia...Cam nampak bengkak semalam..
Ahahahaa...cian dia..Sorry ea...?
TAPI semalam aku tnya sakit ke x, dia kata tak rasa ppe..
huh?! O_o
tentu dia tengah kyusuk gila time training semalam hinggakan aku kick pipi dia pon dah tak rasa...
Lawak-lawak..ahahahaha..



*p/s: jaga jarak anda ^^




Khamis, 1 Disember 2011

Remover


Hahaha..


Mula2 da gelak2 an? ahhaaha
Camni cetanya..
Kat mukabuku tu aku tagged ar kat smbdy pasal smtg ni..
Tros dy remove...
Myb dy terasa aku kutuk dy kowt..
Lantak ko r..
Aku xkisah ko nak remove ke nak apa..
Kalu ko dah xnak kwn ngn aku lagi pon xpew..
Aku xkisah la weh~

COMMENTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...