Pengikut

Mustika's Guest

Selasa, 14 Disember 2010

Hari Esok Menantiku....


Assalamualaikum....

lama sangat rasenya x menulis ppe kat blog ni...
Nak ceta ni....
Esok ada interview
Yayasan Pelajan Johor(YPJ)...
Nak try la....
mne taw dpt...
Rse terbeban sgt la ngn PTPTN ni..
Dah la yuran UPSI leh tahan mahal...
Nak makan pon kne jimat2....
Akibatnya, smpy skg x bli2 laptop g....
Hahhahahaha...Cian aku...
Now ni pon online kat cc....
Aduyai...Mne xkopak wit aku....
Nak wat assignment pon kne g cc...
Kje mengayakan cc jew...
hahahahah....
Hopefully, smuanya berjalan lancar esok...
Amin~~~~

Selasa, 3 Ogos 2010

menanti yang tak pasti

Salam...
Minggu penat sangat...
P kerana mak, abah, adik-adik, shidiq,
aku terus bangkit & siap-siap utk ke kampus,
uruskan segalanya...
Rindu kat dyowg teramat sgt....
nak balik??
kena pk budget...
duit makan kat sini pun tak taw la cukup ke tak.......
byk g lom byr...
baju la...
buku la......
makan,hari2 kena beli..........

Jumaat, 30 Julai 2010

Alam Baru.......KALAH MATI

Alam Baru dalam dunia yg agak menakjubkan.............
di samping penderitaan fizikal,mental & rohani, peperangan psikologi juga berlaku antara 2 hati.............
Aku dan dia sering kali bertelagah di antara 2 keputusan...
Nampak mudah....
tapi sukar bila keputusan tidak menyenangkan pihak lain...
Tak ada menang-menang....
Semuanya kalah mati.............
Ibarat pemangsa dengan mangsa.........
Ruang yg ada amat terbatas.......
Namun dia kurang mengerti.......
Memang aku tidah dipersalahkan........
Ssemuanya yang dilihat tidak sama seperti dulu............
Kain hitam telah menutupi matanya

Khamis, 22 Julai 2010

suara ku berharap-hijau daun

Lirik Lagu Hijau Daun – Suara (Ku Berharap)

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff

suara dengarkanlah aku

Khamis, 24 Jun 2010

PETUA UNTUK SUAMI KETIKA ISTERI BERSALIN

Apabila anda (suami) berada di labour room dan melihat kerutan wajah isteri yang menahan kesakitan, sekurang-kurangnya apa yang perlu anda lakukan?

1.Genggamlah tangannya, kerana genggaman seorang suami ketika itu adalah kuasa tambahan pada isteri anda.

2.Selawat banyak-banyak dan niat agar Allah s.w.t. bantu ringankan kesakitannya. Selawat dan doa bergilir dibacakan di telinga isteri.

3.Bukan mudah untuk seorang bakal ibu yang sudah lemah untuk meneran bayi keluar, anda perlu tenangkan isteri. Proses ini sememangnya perlukan ketenangan. Bagi ibu yang tiada pengalaman agak sukar untuk meneran bayi, kerana mereka tergesa-gesa untuk "push" bayi keluar. Semakin panik nafas semakin pendek. Proses ini semakin sukar bila nafas pendek.

Ahad, 28 Mac 2010

Hai.....Dah lama rasanya tak menulis di sini...
ermmm...camni....
Mus n si dia asyik bertekak je baru-baru ni....
What should I do?

Bila dia mula merajuk, mus mula nak naik angin...
Kesian dia....
Ada hari tu mus tros tinggalkan dia keseorangan kat luar tuh....
Ya Allah,pe yang mus dah buat ni...
Mus sayang dia sangat²....

Tapi nape jadi camni?

Sabtu, 2 Januari 2010

KENANGAN MENYAMBUT TAHUN BARU 2010

>>Camne korang celebrate malam tahun baru 2010 korang??
>>Ok tak??

>>Aku celebrate malam tahun baru dengan situsi yang pelik dan tidak sihat malam tu...
>>Tak g mne² pon...
>>Dok uma & celebrate depan TV jew...
>>Celebrate dengan my beloved one, Muhammad Shidiq...
>>Kitowg msg²
>>Dia pun tak sihat...Asik batuk jew...Kesian dia...
>>Sampai termuntah²...
>>Dah la kdt dy tak bpe nak ader....
>>Kesian btol kitowg, msg sangkut² jew....
>>Tak lme lepas celebrate countdown & wishing happy new year, tetibe aku pulak yang pening kepala cam nak pitam..Aduyaiii...


>>Mmg betul² dugaan la....Kalakar btol...hahaha...
>>Yang sorang termuntah², yang sorang lagi pening kepala...
>>Hahaha...
>>Ni la tahun baru yang pelik..

>>Anyway, Selamt Tahun Baru 2010..
>>Tahun baru, azam baru...
>>Semoga kitong dapat menharungi cabaran & suka duka kehidupan menjelang tahun 2010 ni...Amin....
>>& semoga kitong dapat result STPM yang cemerlang & aku dapat result MUET yang ok...Amin ya rabbal Alamin......

COMMENTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...