Pengikut

Mustika's Guest

Jumaat, 25 Disember 2009

CERITA UNTUK DIKONGSI BERSAMA





>>Cerita ini terlalu indah buat diriku...
>>Tidak tergambar dengan kata-kata betapa gembiranya aku dengan kehadiran si dia...
>>Ya Allah,aku bersyukur sangat kerana telah mengurniakan dia kepada aku....
>>Di kesempatan yang ada ini akan aku kongsi bersama korang semua..Aku harap korang ikuti ceritaku ini sehingga selesai...


>>Aku kenal dia sejak aku menjejakkan kaki di alam sekolah menengah di SMK Tun Sardon.
>>Aku tidak begitu mengenalinya walaupun pada masa itu, dia seorang pengawas sekolah.
>>Sehingga pada tahun 2008, aku kembali semula ke SMK Tun Sardon sebagai pelajar Tingkatan 6. Aku bertemu dengan si dia.
>>Dia adalah classmate aku. Duduk di bahagian belakang bersama teman baiknya.
>>Pada tahun 2009, aku dapat kelas 6 Atas 3.
>>Huh, nasib aku baik kerana sekelas ngan kawan baik aku, Aja.
>>Duduk di bahagian kiri kelas...
>>Di depan aku?? Si dia tu pulak.
>>1stly, aku memang geram gila ngan dia. Memekak je. Then, tak habis-habis nak mengusik aku & Aja.. Tahu la kitowg ni kecik jew...Jangan la buli.
>>P 1 day, dia usik-usik aku. Then, aku tersepak dia sampai tergelincir.
>>MasyaAllah,pe yg aku dah buat ni? tapi kelakar gila time tu.
>>Bukan sekali aku pernah sepak dia p berkali-kali..'
>>..hahahahahaha.....


>>Then korang nak tahu tak? Kitowng mula rapat dan saling berkenalan dalam bulan 3.
>>Mula rapat apabila dia nak minta aku cara-cara nak pikat kawan sekelas aku dari Form 1...Siapa? Tak yah la korang tahu.
>>Then, dia pun tolong aku kembali hidup. Bangkit dari alam fantasi yang menyakitkan.
>>Time tu memang aku masih mengharapkan BF lama aku kembali lagi kepada aku dan aku berjanji pada diri sendiri yang aku takkan ber"COUPLE" sebelum habis STPM melainkan BF lama aku yang kembali pada aku dalam masa tu.
>>Bongok gila aku time tu..Myb coz Mamat BF aku tu 1st BF aku kowt..
>>Si dia tetap bantu aku walaupun dia terpaksa bersusah payah nak bangkitkan semangat aku.
>>Kadang kala aku terfikir yang aku ni terlalu mengharapkan dia.Apa lah aku ni...
>>Dalam masa dia bantu aku, dia mula ada hati dengan aku. Dia cuba menarik perhatian aku untuk menerima dia dalam hidup aku.
>>P malangnya, aku terpaksa menolak permintaannya atas sebab perjanjian aku dengan diri aku.


>>Dalam masa yang sama juga, ada manusia yang tidak suka melihat keakraban kitowg..
>>Puas kitowg dikutuk,diumpat....
>>Pada suatu hari, si dia cubit aku dalam kelas, maka timbul lah isu dan kekecohan pada masa itu. Makin heboh lah cerita tu lagi apabila dia difitnah dengan some kes dengan adik aku sendiri.
>>Dia memang agak rapat dengan adik aku dan pada masa yang sama dia rapat ngan aku.
>>Ya Allah, pada masa tu aku rasa tak nak hidup lagi. Tak sanggup nak berdepan ngan segala masalah tu..
>>Hanya Allah saja yang tahu betapa sakitnya hati aku apabila dikutuk dan dikata oleh teman sekelas ku sendiri..
>>Maluya hanya Allah yang tahu.
>>Namun si dia tidak membiarkan aku untuk terus patah semangat kerana perkara itu.
>>Dia tidak putus-putus membimbing dan menasihati aku walaupun dia sering dipersalahkan sekiranya aku DOWN.
>>Mulut-mulut orang yang tidak bertanggungjawab sahaja yang suka menunding jari ke arahnya atas segala kegagalan atau kesilapan aku.
>>Di manakah letaknya keadilan pada masa itu.?
>>Aku amat bersimpati dengan dirinya.
>>Maafkan MUS ye syg...


>>Si dia juga lah yang tolong aku wat kerja kursus aku sebenarnya.hehehe...shhh!...
>>Kalau tidak kerana dia, entah jadi apa kerja kursus aku tu..hahahah....
>>Dia sanggup datang ke rumah aku untuk membantu aku menyiapkan semua tu tanpa meminta sebarang imbalan.Seharian dia di rumahku.
>>10 Julai 2009, dia cuba melamar aku menjadi girlfriend dia melalui sms tapi aku menolak.
>>Namun,dia tidak putus asa memujuk aku menerimanya.
>>Dia meyakinkan aku tentang kesilapan aku membuat perjanjian dengan diri sendiri.
>>Masing-masing merana.
>>Detik 16 Ogos 2009 hari ahad, jam 1307, si dia telah melamar aku sekali lagi tetapi secara face to face kali ni.Di studio seni di kala hujan lebat ptg tuh..hahaha.....Akhirnya aku terima...
>>Sejak hari itu, i'm not single anymore.
>>Aku cuba semai cintaku dan membuka pintu hatiku untuknya.


>>Sejak aku menjalinkan hubungan itu, kitowg melalui pelbagai cabaran,suka dan duka bersama.
>>Kitowg kerap bergaduh,gembira,sedih dan ketawa bersama.
>>Namun kitowg tetap menjadi bahan umpatan orang lain walaupun kitowg menjalinkan hubungan tersebut.
>>Aku sendiri tidak tahu dimana silap kitowg sampaikan ktowg dikutuk,dikata samapi gitu sekali.
>>Bukan aku tidak tahu pasal tu semua cuma aku tidak mahu tahu dan malas nak ambil tahu.Sedangkan aku sendiri tidak menyibuk dengan hal-hal mereka.lantaklah pe dyowg nak kata.Asalkan aku dan dia tetap bahagia bersama.hehehehe....
>>Kebahagiaan adalah hak milik setiap insan..huhuhu.....


>>Sekiranya aku hendak ceritakan, terlalu banyak suka duka yang aku lalui.
>>Dia lah yang sering menyenangkan parents aku atas kehadirannya ke rumah.
>>Keindahan akhlak dan budinya ku sanjung tinggi sehinggakan parents aku sendiri memuji sikapnya.tak pernah-pernah begitu dengan rakanku yang lain.Alhamdulillah kalau parents aku senang dengan kehadirannay di teratakku sekeluarga....
>>Dia jugalah yang menceriakan bulan puasa dan hari raya aku pada tahun tu..
>>Bawa aku bersamanya beraya di rumah kawan-kawan,meminta izin parents aku untuk membawaku bersama dan itu merupakan hadiah istimewa pada hari raya tersebut.
>>Pada ulag tahun kelahiranku yang ke-19, dialah orang pertama yang wish dan bagi hadiah tudung biru..Aku hargai semua tu..Terima kasih,sayang,...I love it so much....
>>Atas kesibukan dan urusan yang tidak dapat dielakkan di sekolah, aku agak kurang meluangkan masa untuk dirinya sehingga membuatkan dirinya terkilan dengan sikapku.
>>Bukan kali pertama dia menangis keranaku tetapi sudah berkali-kali.
>>Ya Allah, ape yang telah hamba-Mu lakukan?? Berilah aku petunjuk-Mu untuk memperbaiki semua ini,Ya Allah.Hatinya yang terluka perlu diubati,Ya Allah...
>>Kelihatannya, dia terlalu banyak menderita sejak bersama aku...Terlalu banyak yang dia korbankan untuk diriku.
>>Sering kali juga dia memperkecil-kecilkan dirinya di hadapanku...membandingkan dirinya dengan EX-BF ku...
>>Syg,andainya kau tahu, kisah cinta itu tidak seindah yang kau gambarkan.
>>Malah,dirimu lebih baik dan lebih segalanya darinya.Kau lah yang paling kacak,paling comel,paling manja,paling sweet,paling romantik dan paling sempurna di mataku..
>>Tiada yang kurang tapi kenapa kini kau seolah-olah masih memperkecilkan kebolehan dirimu,syg?
>>Aku? Apa usaha aku? Aku sendiri tidak tahu ape yang perlu aku lakukan agar dia kembali ceria..
>>Aku tidak sanggup mendengar tangisan dia lagi...Bantulah aku,Ya Allah..Apa yang harus aku lakukan.?


>>Si dialah pembawa sinar dalam hidupku,.
>>Ku harapkan di dia lah yang menjadi teman hidupkan nanti dan aku harap agar aku dapat membina keluarga bersamanya serta menghabiskan sepanjang hayatku dengannya.
>>Tiada yang lain lagi,aku harapkan jodoh kitowg berkekalan dan diperkuat dari hari ke hari.
>>Amin...


>>Terima kasih,sayang kerana hadir dalam hidupku.
>>Hanya kau sajalah yang bertakhta di hatiku kini.
>>Ku serahkan sepenuh hatiku hanya untuknya...
>>Keakraban kami bukan setakat ini sahaja, malah kawan-kawan,saudara maraku dan keluargaku juga tahu mengenainya..
>>Tetapi parents ku hanya tahu aku rapat dengan si dia sebagai kawan saja.
>>Maafkan ayang,sayang...Di kesempatan lain, akan ayang cuba sampaikan khabar ini kepada mereka.


>>Kalua korang semua nak tahu,dia lah manusia paling ceria,paling manja,paling sensitif,paling kuat membebel,pendek kata paling best la pada aku..
*pendek yang kata,aku tak kata pape,...huahahahah...=p
>>p tanpa bebelan dia,tanpa sensitif dia,tanya ketawa dia,hidup aku sunyi jew,...RINDU BEB!!! huhu....
>>Dia juga lah teman aku belajar,teman happy aku,teman sedih aku n dia lah segalanya..
>>Aku tak sanggup bayangkan hidupku apabila kehilangannya..
>>Aku berjanji Cintaku hanya buatnya seorang sahaja...
>>Tak de yang lain lagi dah..
>>Dialah putera idaman yang ku cari-cari selama ni....
>>Yang punya banyak persamaan dan perbezaan denganku...huhu..
>>Doakan yang terbaik untuk hubungan kami ye....
>>Nak tahu tak siapa cayunk aku tuh?
hehehe...namanya MUHAMMAD SHIDIQ BIN ADAM...C5-02™
p/s: gambarnya ada di atas..hehehe.....=p

lelaki & pompuan

Ko pedulikn dia,

Dia ckp ko xbgi kebebasan,

Ko xpeduli,

Dia ckp ko xprihatin...


Ko reject,

Dia ckp ko jual mahal,

Ko terima,

Dia xpedulikan ko...



Dia xdpt kejar ko,

Dia kejar kwn ko,

Dia dpt ko,

Dia kejar org laen lagi...



Dia kuar ngan pompuan laen,

Dia ckp kawan,

Ko kuar ngan lelaki,

Dia ckp ko curang...


Ko bgi diri ko,

Dia ckp ko jenis murahan,

Ko xbgi,

Dia ckp ko xsyg dia...


Ko merokok,

Dia ckp ko pompuan liar,

Dia merokok,

Dia ckp dia lelaki..


Ko pkai mekap lawa,

Dia ckp ko nk tarik perhatian jantan,

Ko xreti mekap,

Dia ckp ko xreti bergya...



Ko gna duit,

Dia ckp ko boros,

Dia gna duit,

Dia ckp utk msa depan...


KALO LELAKI BCA NIE..,

DIA CKP SUMA NIE SALAH,

KALO KO XBGI BCA,

DIA CKP KO KEDEKUT..


SO BGI TEXT NIE PDA LELAKI N POMPUAN..

BIAR KITA SUMER GELAK SMA2!!!

Sabtu, 19 Disember 2009

TERSIRAT DAN TERSURAT DARI LIDAH DAN HATI WANITA

Kepada yang lelaki, kalau perempuan cakap macam ni, so korang kena paham-paham la apa yang dorang maksudkan ye. Perempuan ni penuh dengan ayat yang tersurat dan tersirat. Ye lah, perempuan kan… ;))

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.​Habih,​ hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-​terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

HIKMAH BERWUDUK

ASSALAMUALAIKUM​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​
Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang
dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri.
1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, ampunilah
dosa
mulut dan lidahku ini".
Penjelasan : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah


2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya
Allah,​putihkanlah
muka ku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".
Penjelasan : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri


3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan,"Ya
Allah,​berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".
Penjelasan : Ahli syurga diberikan hisab-hisabnya di tangan kanan


4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah,
janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".
Penjelasan : Ahli neraka diberikan hisab-hisabnya di tangan kiri


5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah,
lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy
Mu"
Penjelasan : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di
atas kepala.


6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah,
ampunilah dosa telinga ku ini"
Penjelasan : Hari-hari mendengar orang mengumpat, memfitnah, lagu2
berunsur maksiat ..


7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan."Ya Allah,
permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".
Penjelasan : Ahli syurga melintasi titian dengan pantas sekali


8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah,
bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan
tempat-tempat maksiat"


Penjelasan : Qada' dan Qadar kita di tangan Allah
Pernah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?
Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam
menghayati Islam?
Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat
Islam?
Bersyukurlah dan bertaubat selalu.
sampaikan pesanan ni kat rakan-rakan yang lain. Insya Allah dapat
pahala berdakwah.

CINTA UMPAMA UNDANG-UNDANG JALAN RAYA

Percintaan sebenarnya boleh diibaratkan seperti kita berada dijalan raya. sepanjang perjalanan kami pasti akan melihat tanda lalu lintas yang memberi peringatan untuk kamu lebih berhati-hati supaya dapat mengelakkan kemalangan. Begitu jugalah percintaan kamu. Oleh itu, patuhi peraturan berikut:-

DILARANG U-TURN
Sekiranya sudah putus sebaliknya jangan berpatah balik. Buat sakit hati sehaja. Yakinlah kamu akan dapat bertemu dengan pengganti yang lebih baik darinya.

JALAN DUA HALA
Komunikasi dalam bercinta harus ada dua arah. Jangan hanya dimonopoli oleh satu pihak bersuara maka satu pihak lagi cubalah untuk jadi pendengar yang setia. Begitulah berlaku sebaliknya.

SEDANG DALAM PEMBINAAN
Hubungan kamu dan dia baru sahaja hendak dibaik pulih, dengan proses persefahaman semula. Laluilah jalan ini terus tetapi secara perlahan-​lahan.​ Jangan terlalu memaksa dan terdesak. Jangan ungkit lagi masalah lama dan mulakan pengalaman baru

PEJALAN KAKI
Biarkan si dia belalu dan jangan terlalu mengharap padanya. Mungkin dia belum lagi ada rasa untuk bercinta. Banyak lagi jalan lain yang boleh ikuti.

JALAN BENGKANG BENGKOK
Perjalanan hubungan kamu dan dia masih jauh lagi dan penuh berliku. Jangan mudah tidak tepati janji.

JALAN SEMPIT
Ini harus berhati-hati, kamu dan dia semakin melalui jalan sempit. Andainya tidak bertolak andur pasti akan menghadapi bencana. Oleh itu sekiranya kamu sedar akan masalah ini cubalah bersikap mengalah dan tidak hanya mementingkan ego sendiri.

AWAS! JALAN BERBUKIT
Hati-hati! Hubungan kamu sedang berhadapan dengan masalah. Jangan terlalu cepat membuat keputusan yang merugikan kamu. Fikirkan sebaik-​baiknya,​ cuba harungi dahulu barulah kamu fikir jalan lain.

JARAKKAN KENDERAAN
Biarpun kamu berdua sudah 'declare' sebagai kekasih namun kamu patut beri ruang pada si dia untuk hal-hal peribadi. Janganlah terlalu mengongkong dan setiap masa untuk bersama. Namun jangan pula terlalu jarak sehinggakan memberi ruang padanya berkenalan dengan orang lain. Itu lebih bahaya!

CINTA SEORANG LELAKI

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasaserik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namundia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH.

Rabu, 16 Disember 2009

KECANTIKAN SEBENAR

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"
"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"
Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"
"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.
Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:
"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "
"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "
"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "
"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "
"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "
"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"
"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"korang tahu;¿kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."
"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Kirimkan ini kepada
setiap wanita yang anda kenal hari ini
untuk memperingati Wanita. Jika Anda
lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.
Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga
kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar
dan ingat akan kecantikan wanita mereka
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.

JAWATAN KOSONG

JAWATAN KOSONG

kELAYAKAN :

1. SPM / SPMV / STAM
2. DIPLOMA DALAM APA-APA LAPANGAN (LEBIH BERPELUANG)

KELEBIHAN :

1. Kerja di bawah kerajaan
2. Gaji pokok : RM2800
3. Elaun bulanan (Cola) : RM300
4. Elaun penginapan RM300
5. Uniform: RM450
6. Dobi RM200
7. Percuma kursus mempertahankan diri
8. Kenaikan pangkat secara lantikan dari ketua unit jawatan dan mengambil ujian khas

Sekiranya berminat sila hadir pada sesi temuduga dan dikehendaki membawa kad pengenalan diri serta gambar berukuran passport pada 31 OKTOBER 2009 di Jabatan Pertahanan Awam.

Bagi yang berkelayakan uniform akan diberikan 3 pasang setiap seorang dan kelengkapan lain (lengkap) serta perlu melaporkan diri 60 hari dari surat tawaran jawatan.

JAWATAN-JAWATAN YANG DITAWARKAN :

LAMPIRAN SILA KE BAWAH.







Jawatan:
1. Power Rangers (Pakar Mengunakan Alatan Memasak & Mempunyai Lesen Memandu Lori Sahaja)

2. X-Men (OKU Sahaja)

3. Ultraman (Pemandu Ambulan/ Ahli Payung Terjun Sahaja)

4. Sailormoon (Wanita Dandan Rambut Sahaja)

5. Suria Perkasa Hitam (Orang Berkulit Hitam & Berpengalaman Menjadi Rempit Sahaja)

Sabtu, 12 Disember 2009

Kisah Duka Selepas STPM

Sabtu...11/12/2009..

Aku terima berita sendu. Walaupun saudaraku itu berterus terang, namun peritnya terasa..
Sukar untukku terima kenyataan itu..

KENAPA MESTI DIA YANG BERTAKHTA DI HATIMU,ADIK..
KENAL BENARKAH ENGKAU DENGAN SI DIA?
AKAK TAKUT ADIK.
WALAUPUN DIA DAH JELASKAN SEGALANYA KAT AKAK TAPI....
AKAK TAKUT KAU DIBENCI,DICERCA,DIKUTUK & DIKATA HANYA KERANA INI.

Ya Allah,berilah hamba-Mu ini kekuatan untuk hadapai ujian-Mu ini.
Sesungguhnya,hamba-Mu ini amat lemah,Ya Allah..
Berilah aku petunjuk-Mu untuk menyelesaikan masalah ini.

COMMENTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...