Pengikut

Mustika's Guest

Sabtu, 30 Mei 2009

freedom!!!! Independent!!!!!

  • Yahoo!!!! My mid-year exam finished already!!!
  • Woohoo....
  • Yes! Yes! Yes!
  • Huhuhu...

Ahad, 17 Mei 2009

PAPER MUET ( SPEAKING )

13 Mac 2009-Rabu

Aku ada exam MUET session 1st kol 7.30 pg..
Aku satu team ngan Qila,Non & Nyot...

Candidate A : Aku
Candidate B : Nyot
Candidate C : Non
Candidate D : Qila

Soalan time tu nak kata senang tak senang sangat la...
Soalan pasal comunity service kat universiti / kolej....
Task A = can built character of student...

Task B pon aku tetap kekalkan Task A aku...

Peh,Task A aku agak teruk la..
Dak² ni kata suara aku nampak sangat bergetar & menggigil...
Sebenarnya aku betol² nervous time tu..
Nervous giler beb!!!!

Rase nak tercabut jantung aku time tu....
Gugup gile...

Task B ada gak la agrument..
Nyot disagree ngan idea aku...
Then,lastly dyowg setuju gak....

Aku tak dapat target tinggi² la kali ni..
Hopely dapat Band 3 r....
Kalu Band 4 atau Band 5 ok gak..huhu..
Kalu Band 6 lagi bagos...kah3.....

Ppe pn aku doakan semua candidate SMK Tun Sardon,
aku doakan dapat result yang cemerlang,gemilang,terbilang....
Amin....

Ahad, 10 Mei 2009

SELAMAT HARI IBU!

Selamat Hari Ibu....
Message: Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....Mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....mak
Bila nak bermanja, aku dekati....mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak
Bila nakal, yang memarahi aku....mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak
Bila takut, yang tenangkan aku....mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan ....mak
Bila sedih, aku mesti talipon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku...mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak
Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari.......pasanganku
Bila sedih, aku cari......mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.....mak
Bila sambut valentine... Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak
Selalu....aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah"...
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya......
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,
"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Sabtu, 9 Mei 2009

KUIZ EKONOMI TINGKATAN 6



  1. Kuiz Ekonomi bermula..Hari yang betul² medebarkan aku....
  2. Memang seram gak...
  3. Dah la aku ni mmg nervous....
  4. Kusut gak nak hafalkan formula² tu semua...
  5. Serabut kepala otak aku....
  6. Aku,Qila & Iskandar yang masuk kuiz tu..
  7. Pertandingan tu start jam 1450 sampai jam 1620...
  8. My skewl,SMK Tun Sardon yang jadi tuan rumah...
  9. Semua peserta kuiz ade 42 orang daripada 14 buah sekolah...
  10. De 25 soalan Mikro & 25 soalan Makro...
  11. Alhamdulillah,most of all dari soalan STPM tahun² lepas..
  12. So,mudah sikit r....
  13. Result aku 31/50 jew..
  14. Paling tinggi 42/50,dak chinese SMK tunku Putra,Tongkang Pechah....
  15. Skola aku dapat No.3 jew..Kat sblah ni piala yang kitaowg dapat...
  16. Skola lama aku SDBL dapat no 2...
  17. Aku nak ucapkan terima kasih bebanyak kat mak,abah,adik²,kucing²,cikgu Dijah,Cikgu Sarimah,kawan² especially Aja,Is,Qila,Huda,Yatt,Shidiq & all dak² ekonomi yang dah banyak bagi dorongan dan semangat kat aku...
  18. JAsamu ku kenang selalu,guys...
  19. Aku cayunk kowang semua....MMuuaaahhhh....

Jumaat, 1 Mei 2009

TEKA TEKI YG PERLU DIBERI PENAMPAR!!


1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saya.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

7) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?

Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang
baik?
Answer: Sekretari baik........ ......... . 'Selamat pagi Boss' Sekretari kurang baik......... ... 'Dah pagi ni Boss'

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile ape....

18) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah......

COMMENTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...